myphotobook Logo

Scrapbook - wat is dat? Scrapbooking voor beginners!

Vond je het vroeger als kind ook al zo heerlijk om herinneringsboeken, dagboeken, poesiealbums of vriendschapsboeken te maken? Op het moment zijn deze creatieve knutselboeken weer helemaal in en is het  scrapbooking (ook wel scrapping genoemd) een echte trend onder de creatieve hobby’s. Scrapbooking komt uit de V.S. en is daar heel populair. Miljoenen van hobbyknutselaars scrappen daar en beschrijven de boeken als “dromen en herinneringen om aan te raken”. De knutselboeken worden scrapbooks of ook wel smash books genoemd en steeds meer DIY-liefhebbers ontwerpen mee - individueel, creatief en persoonlijk.

Scrapbook Sets & toebehoor

Heb je zin in iets creatiefs? In dit artikel ervaar je alles over onze nieuwe producten. Je kunt direct aan de slag met onze Scrapbook Sets, die je overigens onbeperkt kunt uitbreiden. Bovendien leer je wat een scrapbook is, hoe scrapbooking werkt, wat je aan knutselmateriaal nodig hebt en hoe je het beste aan je scrapbook kunt beginnen. Klik op de belangrijkste thema's rondom Scrapbooking:

Scrapbooks / Scrapbooking - Wat is scrapbooking en wat kan ik ermee maken?

Maar wat is nu toch scrapbooking? Bij scrapbooking worden je mooiste herinneringen door middel van foto's, knutsels en deco in een knutselboek (scrapbook), of ook via myphotobook in een fotoboek of album, vastgelegd. Zo kun je je foto’s eens anders beleven! Het scrappen geeft je wellicht inspiratie om creatieve ideeën om te zetten en ook eens herinneren zoals rekeningen, tickets of ansichtkaarten in te plakken. Met je eigen knipsels wordt ieder scrapbook een echt unicaat. De perfecte hobby voor creatieve DIY-fans. Wij vinden het scrappen overigens ook geweldig en bieden je bij myphotobook onze Scrapbooking Starter Sets aan, zodat je je eigen scrapbook snel en gemakkelijk kunt ontwerpen. Verdere inspiratie voor het scrappen vind je op onze pagina Scrapbooking Ideeën, inclusief scrapbookingtips en scrapbooking-voorbeelden.

Scrapbooking ontstond in de jaren 90 binnen de mormoonse cultuur. Deze religie uit de V.S. hecht grote waarde aan het familieleven en de mormonenvrouwen knutselden van oudsher al graag herinneringsboeken met foto's, teksten en decoraties.

Scrapbooking toebehoor - wat heb je nodig voor je eerste eigen Scrapbook?

Iedere scrapbook-fan heeft een scrap-basisuitrusting nodig. Allereerst een verzamelboek, een fotoboek, of ook een voorgedrukt fotoalbum zoals die van myphotobook. Een ringmap is ook prima omdat je dan gemakkelijk kunt bladeren en pagina’s goed kunt beplakken. Verder horen ook gekleurd scrapbookingpapier met verschillende designs en patronen tot het assortiment. Op dit scrapbookingpapier kun je je foto's, knutsels en deco plakken en zo je smashbook prachtig versieren en individualiseren. We hebben een lijstje met alle decomaterialen voor je scrapbook samengesteld:

Decomateriaal voor je scrapbook:

  • Gekleurd plakband: washi -, paper - en masking tape
  • Gestanste producten
  • Stickers: onder andere puffy-stickers, 3D-stickers, alfabet-stickers
  • Goudfolie, zilverfolie

Veel decomateriaal voor het scrappen komt uit Amerika.

Scrapbook Set & Scrapbook Set Light

Mocht je scrapbooking net hebben ontdekt bekijk dan meteen onze voorgesorteerde knutselsets van myphotobook: Scrapbooking Sets. Deze sets zijn gemakkelijk voor het scrappen en vaak ook voordelig daar je het materiaal niet los hoeft te kopen. In de twee creatieve sets Scrapbook Set en Scrapbook Set Light, alle twee prima startersets, vind je alles wat je nodig hebt om direct te kunnen beginnen. Diverse scrapbooking-ontwerpen en decosets maken het je nog gemakkelijker. Je kunt kiezen tussen onze klassieke Scrapbook Set inclusief een scrapbook-albumscrapbookpapierretro-afbeeldingen en een decobox, en de Scrapbook Set Light met een voorgedrukt fotoboek met spiraalband en een decobox.

Scrapbook Set

Met de Scrapbook Set maak je alles zelf. Je krijgt een fotoalbum, waar je het scrapbookpapier in kan leggen en voor het versieren van de pagina’s krijg je retro-afbeeldingen en een decobox meegeleverd.

Scrapbook Set Light

Mocht je ons Fotoboek al kennen en graag eens iets anders willen uitproberen, kies dan voor onze Scrapbook Set Light! Met dit aanbod kun je je fotoboek precies zoals altijd maken, maar krijg je een pakket met stickers en versieringen meegeleverd om je boek thuis prachtig te kunnen decoreren.

Scrapbooking Video

Verheug je nu al op dat wat je met onze scrapbook startersets te wachten staat en bekijk onze Scrappen Video om de inhoud van de sets te kunnen bekijken!

Scrapbooking Decobox

De Decobox, verkrijgbaar in meerdere versies en met drie thema’s, biedt meer dan alleen stickers - namelijk ook kaartjes (cardstock) met schattige motieven en spreuken, gestanste papiercuts en andere verrassingen. De hele kit bestaat uit 350 delen. De deco’s bieden je talloze mogelijkheden en je krijgt alles tegelijk in een box naar huis gestuurd.

Baby

Alles voor een perfect versierd baby-scrapbook vind je in onze Scrapbooking Decobox ‘Baby’. Met de 273 onderdelen kun je je babyalbum prachtig decoreren. De pasteltonen in het boek werken heel neutraal zodat je, of het nu om een jongetje of een meisje gaat, je scrapbook zo passend mogelijk en naar wens kunt vormgeven. Met de mooie teksten, de lieve plaatjes van vlinders en sterren, zilverfolie en glitterversieringen werkt je boek heel charmant.

Trend

De scrapbooking Decobox Trend bestaat uit 350 delen en is zo universeel ontworpen, dat de box voor ieder scrapbook-thema geschikt is. Met talrijke en verschillende vlaggenslingertjes, plakplaatjes, decokaarten, en washi tapes, deels met goudfolie versiert, kent je creativiteit geen grenzen. Trendy motieven zoals driehoeken, zigzag-patronen, ruitjes, strepen, eenhoorns, cactussen, ananassen, veertjes en ijsjes zorgen voor een prachtig versierd scrapbook.

Travel

Reiskriebels gegarandeerd! Ontwerp een eigen scrapbook met je mooiste vakantieherinneringen. Met de uit 355 onderdelen bestaande scrapbooking Decobox Travel kun je een prachtig en creatief reisdagboek ontwerpen. Decokaarten, washi tapes, vlaggenslingertjes en meer dan 300 plaatjes brengen je meteen in zomerstemming. De plakplaatjes zijn rood, groen en blauw van kleur en versiert met prachtige motieven van wereldkaarten, vissen, koffers, schepen en zonnetjes met zilverfolie.

Scrapbook handleiding: Hoe begin ik?

Een scrapbook werkt pas charmant als het er zelfgemaakt en niet helemaal perfect uitziet. Het wordt met liefde en creativiteit in elkaar geknutseld en niet naar strenge regels ontworpen. Durf dus spontaan te zijn en begin direct! Mocht je toch de vraag: “Hoe functioneert scrapbooking?” beantwoord willen krijgen, lees dan het stappenplan dat we speciaal voor jou hebben samengesteld. Scrappen leer je echter door gewoon te doen – dus, beginnen maar!

P.s. Een verjaardagskaart of een agenda kun je overigens ook scrappen.

1. Scrapbook Set en thema uitkiezen

Als je een Scrapbook Set bij myphotobook bestelt, kies dan tussen de klassieke Scrapbook Set of de Scrapbook Set Light. Kies aansluitend een bepaald ontwerp voor je scrapbook zodat het thema, het patroon en de kleuren goed op elkaar afgestemd zijn. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je tussen de thema’s Baby, Scrapbook als cadeau of Travel kiezen.

2. Scrapbook-thema’s: Baby, Travel, Trend

Nadat je een bepaald thema hebt uitgekozen, kun je een scrapbook -ontwerp dat het beste bij je ideeën past kiezen en bestellen. Onze myphotobook scrapbookingsets zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Baby, Travel en Trend. Zo kun je meteen al je Scrapbook toebehoor kopen. Nadat je een set hebt uitgekozen – de klassieke Scrapbooking Set, of de Scrapbook Set Light – kun je jouw lievelingsthema en -design kiezen.

Scrapbook Set Baby

Scrapbook Set Trend

Scrapbook Set Travel

3. Scrapbooking toebehoor

Als je je scrapbook-thema hebt vastgelegd, kun je beginnen met het verzamelen en sorteren van passend materiaal. Bijvoorbeeld past een vliegticket prima in je Scrapbook Travel.

4. Scrapbookfoto’s kiezen en af laten drukken

Om je herinneringsboek er mooi en sfeervol uit te kunnen laten zien, is het belangrijk dat je je foto’s goed sorteert. Ook kun je je foto’s bijvoorbeeld als fotoboek af laten drukken, of als polaroid retro-foto’s. Helemaal zoals je zelf wilt!

5. Scrapbook ontwerpen: Deco en foto’s inplakken

Je kunt nu je mooiste foto’s met gekleurd washi tape inplakken en je pagina’s met plakplaatjes, stickers, gestanste objecten en glitterfolie versieren

6. Scrapbook Cover ontwerpen

Tot slot kun je een titel als “Strand en zee 2016 – onze dagen aan de Noordzee” op de cover plaatsen en deze met bijvoorbeeld mooie kleine schelpjes versieren.

Scrapbooking - begrippen rondom de scrapbook-hobby eenvoudig uitgelegd

Scrapbooking is intussen een echte niche geworden. Vooral in Amerika boomen de scrapbook shops met de nieuwste trends en blogs. Er bestaat onder de scrapbookers zelfs een eigen vaktaal. Een paar belangrijke begrippen vind je in ons Mini-woordenboek:

Scrapbooking – voor wie en voor welke doeleinden?

Een Scrapbook kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Sommige scrappers willen hun mooiste vakantie voor altijd in een (reis)boek vastleggen. Anderen maken een scrapbook naar aanleiding van de geboorte van hun kindje. Wie op zoek is naar een zelfgemaakt cadeau-idee kan met een scrapbook een heel persoonlijk cadeau creëren. Je beste vriendin verheugt zich vast en zeker op een prachtig gedecoreerd en individueel vormgegeven boek dat je met veel liefde hebt gemaakt. Met de grappigste momenten die jullie samen beleefd hebben, wordt dit een hartstikke leuk fotocadeau. Een scrapbook is bovendien een heel origineel cadeau – je kunt het samen met een vriend of vriendin ontwerpen en tijdens je ontwerp herinneringen ophalen. Scrapbooks zijn leuke en persoonlijke verrassingen voor ouders en voor kinderen!

Scrapbooking – Waar kan je een scrapbook kopen?

Inmiddels is deze creatieve hobby al zo bekend, dat er ook in Nederland al heel wat scrapbooking (online) shops te vinden zijn. In deze winkels kun je een hoop ideeën opdoen en tegelijkertijd een scrapbook kopen. Ook bij myphotobook kun je een Scrapbook Album kopen (inclusief scrapbooking-ontwerpen en toebehoor zoals bijvoorbeeld het scrapbookingpapier).

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een € 5 tegoedbon* en regelmatige aanbiedingen.

Je gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld. Je kunt je op elk gewenst moment van de nieuwsbrief afmelden.
*Geldt eenmalig per persoon gedurende 20 dagen op alle producten (behalve reeds afgeprijsde artikelen). Incl. btw, excl. verzending. Uitsluitend geldig op nieuwe bestellingen; niet in combinatie met andere kortingsacties of tegoeden. Minimaal bestellingbedrag 14,95 €.

Topproducten

  • Fotoboek hardcover A4
  • Fotoboek Hardcover A3
  • Fotoboek Linnen 30x30
  • Scrapbook Set
  • Fotoafdrukken vierkant

Over myphotobook

Betaalwijzen

myphotobook International

Colofon | Algemene voorwaarden | Privacy

Alle prijzen zijn inclusief BTW

© 2022 myphotoboook GmbH

Inspiratie

  • Facebook

Download